Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elnapolták a Magyar Gárda per
  2008-05-19 23:58:24, hétfő
 
  Elnapolták a Magyar Gárda perét - Gárdista nem, a zsidók meg a cigányok bemehettek
Írta: Administrator
2008. május 19
.
Elnapolta júliusra a Fővárosi Bíróság a Jobbikhoz köthető Magyar Gárda perét. A gárda működését a civil szervezetek feletti ellenőrzést gyakorló Fővárosi Főügyészség alkotmányellenesnek találta, ezért kezdeményezte a feloszlatását. A bíróság előtt Vona Gábor, a Jobbik elnöke a két szervezet teljes függetlenségére hivatkozott, a gárdát képviselő Gaudi Nagy Tamás pedig a per felfüggesztését kérte.


Fokozott készültség

Fővárosi Bíróság előtti utca- és járdaszakaszt reggel hat órától este hat óráig kordonokkal zárták le. A bíróság épületébe - a sajtó munkatársain kívül - csak idézéssel engedték be az embereket, többszörös ellenőrzés után. Az újságíróknak sem volt könnyű a bíróság épületébe való bejutás, előzetes regisztrációra volt szükség. Aki kiment a teremből, helyére más nem mehetett be. Bár a kijelölt terem az első tárgyalási napon is kicsinek bizonyult, a bíróság nem jelölt ki nagyobbat. A Jobbikhoz köthető Magyar Gárda működését a civil szervezetek feletti ellenőrzést gyakorló Fővárosi Főügyészség alkotmányellenesnek találta, ezért kezdeményezte a feloszlatását.

Indoklás nélkül tiltható a felvételek készítése

Egy, a pártállami időkben született, de máig hatályos miniszteri rendelet szerint a polgári perben eljáró bíró indokolás nélkül megtilthatja, vagy korlátozhatja a kép- és hangfelvétel készítését. A Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet márciusban az Alkotmánybíróságnál támadta meg az igazságügyi tájékoztatásról szóló 1986-os miniszteri rendeletet, kérve annak megsemmisítését.

Korábban írtuk: Zajlik a Gárda-per, az évszázad koncepciós pere - Gárdista nem, a zsidók meg a cigányok bemehettek

A HunHír.Hu és az Origo.hu beszámolója. HunHír.Hu: Egyenruhás gárdista nem, a zsidók meg a cigányok gyűlöletkeltő, kirekesztő bandája viszont bejutott a kis befogadóképességű tárgyalóterembe. Az eljáró bíró jelezte: mindent megtesz, hogy végére járjn az ügynek. Éppúgy, mint a legsötétebb judeobolsevik diktatúra idején. Akkor szorgoskodtak a zsidó vérbírók és segítők, hogy gyorsan elítélhessék a magyar hazafiakat. Ez a per olyan, mint az árpádsávos zászló ügye.

Az agresszív kisebbség hatalmának és erejének demonstrálása, a kereszt és a dávid-csillag küzdelme.

Körülbelül 150-200 fős tömeg gyűlt össze a Fővárosi Bíróság épületénél a Markó utcában. Az emberek többsége a Magyar Gárda egyenruháját viseli.A Markó utca Fővárosi Bíróság előtti szakaszát a rendőrség kordonokkal zárta el - ezen csak az újságírókat engedik át, és azokat, akiknek tárgyalása van a bíróságon. Abba a terembe, ahol a Magyar Gárda ügyét tárgyalják csak azok juthatnak be, akik már egy héttel ezelőtt regisztráltak, illetve azokat sem nagyon, szemrevételezés után diszkriminálnak. A zsidók és a cigányok bandája természetesen zöld utat kapott.

A kordon külső oldalán békés a hangulat. A szervezet tagjai ügyelnek arra, hogy az összegyűlt emberek ne ácsorogjanak az úttesten - egy gárdista és egy rendőr közösen húzott egy rendőrség feliratú szalagot az út szélére, hogy zavartalan legyen a keresztutca forgalma.

HunHír.Hu - inforádió

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Vizet kaptak a várakozó gárdisták [origo]

A bírósághoz közeli kordonoknál várják a Magyar Gárda tagjai, milyen eredménnyel zárul a szervezet feloszlatásáról döntő per hétfői tárgyalása. Az első tárgyaláson kialakult rendbontás ezúttal elmaradt, mert csak az előzetesen regisztráltak mehettek be, a bíró azonban megtiltotta a kamerázást és fényképezést az eljárás zavartalanságára hivatkozva. A gárdisták szimpatizánsai hangosan szidták a rendőröket az utcán, amiért nem engedik be őket.

Hétfőn folytatódott a Jobbik által életre hívott Magyar Gárda feloszlatásáról döntő per a Fővárosi Bíróságon. Az újságírók és az érdeklődők a bíróság döntése értelmében csak előzetes regisztrációval vehetnek részt a tárgyaláson, miután márciusban az első tárgyalási napon botrány tört ki, amikor a gárdisták többeket megakadályoztak abban, hogy bejussanak a terembe. A tárgyalóteremben 63 ülőhely áll rendelkezésre, s 48 újságíró jelezte részvételi szándékát. A teremszolgák előbb a sajtó munkatársait engedték be, ezt követően már csak annyi érdeklődő és magánszemély léphetett a tárgyalóterembe, ahány szabad ülőhely maradt.

Gond nélkül bejutott ezúttal a tárgyalóterembe Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, akit az előző tárgyaláson az egyenruhás gárdisták ellökdöstek a terem elől több más roma vezetővel együtt. Megjelent Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke is.

Tíz perccel a tárgyalás kezdete után a bíró kikapcsoltatta a kamerákat és megtiltotta a fényképezést az eljárás zavartalanságára hivatkozva. Az [origo] tudósítója szerint a gárdát képviselő Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd azzal érvelt a bíróság előtt: a szervezettel kapcsolatos félelemérzet absztrakt, ha erre hivatkozva feloszlatnák az egyesületet, az lavinát indítana el. Példaként az április 4-i koszorúzásokat hozta, szerinte ezek szintén félelmet keltenek, és sokak méltóságát sértik, mégsem merült fel a résztvevő szervezetek feloszlatása.

A gárda ügyvédje kezdeményezte a per felfüggesztését, mivel azt kéri, hogy a bíróság keresse meg az Alkotmánybíróságot azzal: vizsgálják meg gyülekezési törvény azon szakaszának alkotmányosságát, miszerint a gyülekezési jog gyakorlása nem sértheti mások jogait. Gaudi-Nagy szerint ugyanis ez elkerülhetetlen a demokratikus vita során.

A gárda csak a fészek

Ezután Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a gárda egyik alapítója megismételte korábbi álláspontjukat: a Magyar Gárdát mint mozgalmat el kell választani az egyesülettől, mert attól független. "Az egyesület olyan mint egy fészek, ahol tojásokat nevelgetnek, de amikor kikelnek, hagyják őket szabadon repülni"- mondta Vona. Az ügyész szerint azonban az egyesülettől nem lehet elválasztani a mozgalmat, egyértelmű, kik hozták létre a szervezetet. Azon is vita bontakozott ki Vona és az ügyész között, hogy a gárda felvonulásai tulajdonképpen az egyesület vagy a mozgalom rendezvényei-e, amit tovább bonyolít, hogy időnként ezekhez társult a Jobbik is. Egyértelmű, hogy a gárda működése megosztja a magyar társadalmat, de ez elmondható az Országos Cigány Önkormányzatról, és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségéről is - tette hozzá Vona.

A bíróság ezután fél órás szünetet rendelt el, mert több iratot sokszorosítani kell, és be kellett hívni az utcán várakozó Dósa Istvánt, a Magyar Gárda országos főkapitányát, akit tanúként hallgatnak meg a tárgyaláson. Dósa is a mozgalom önállóvá válásáról beszélt, és hozzátette: a gárda nem erőszakos, nem megbélyegző, soha senkit nem bántottak.

Panaszt tettek a kinn rekedtek

A gárdisták és szimpatizánsaik a közelben várakoznak, mivel a rendőrség a bíróság előtti szakaszt, a Nagy Ignác és a Bihari János utca közötti részt, beleértve a járdát is, reggel hat órától este hat óráig teljesen lezárja. Az [origo] tudósítója szerint több tucat rendőr ügyel a rendre, a gárdisták és szimpatizánsaik nagyjából százan lehetnek, a kordonnál várakoznak. Néhány szimpatizáns reggel szidta a rendőröket, amiért nem engedték be őket, a "cigányokat viszont igen". Voltak, akik kormányellenes feliratú transzparenssel érkeztek, de egy gárdista arra kérte őket, ne emeljék fel a táblákat, nehogy a rendőrség feloszlassa a gyülekezőket, mint be nem jelentett rendezvényen részvevőket.

A gárdisták nagyon fegyelmezettek, és tudósítónk szerint még a rend fenntartásába is besegítenek: vezényszóra sorfalat álltak a járda szélén, mikor észrevették, hogy járókelők és a gyülekezők az úttestre is lelépnek, ahol olykor autók is áthaladnak. A fotósokat és a sajtó munkatársait azonban viszonzásképpen ők is fényképezik, és felveszik, több gárdistánál is van kamera. Megjelent a helyszínen a Tomcat néven ismert Polgár Tamás, akit nagy ovációval fogadott a tömeg.

Tudósítónk szerint fél kettő körül egy belül árpádsávos zászlókkal díszített autó érkezett, több rekesz ásványvizet hozott a melegben reggel óta várakozó gárdistáknak. Nem sokkal később egy szimpatizáns bejelentette: négyen hivatalosan panaszt tettek a bíróságon, amiért nem jutott be minden érdeklődő a perre, szerintük ezzel korlátozták a nyilvános tárgyaláshoz való alkotmányos jogukat. A kint várakozókat arra buzdították, hogy ők is tegyenek panaszt. Szerintük a következő tárgyaláson, és az ehhez hasonló nagy érdeklődésre számot tartó ügyeknél - erre példaként Budaházy György perét említették - a lehető legnagyobb termet kellene biztosítani számukra.

Gyűlnek a beavatkozók

A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület tevékenységét az egyesületi keretet felhasználva, de az egyesületi joggal visszaélve gyakorolja. A kereset döntően a gárda decemberi, tatárszentgyörgyi rendezvényén alapul.

Az ügyészség, mint felperes mellett az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is beavatkozik a Magyar Gárda feloszlatására kezdeményezett polgári perbe, így indítványt, észrevételt tehetnek, és betekinthetnek az ügy minden iratába. Hétfőn közölték, hogy a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége szintén bekapcsolódna a perbe a felperesi oldalon. A tárgyaláson Kolombár Orbán és a Mazsihiszt képviselő Egri Oszkár azzal magyarázta a beavatkozást, hogy a gárda félelmet kelt a cigányság, illetve a zsidóság körében.

A gárdisták oldalán szintén többen beavatkoznának a perbe: Mónus Áron könyvkiadó, a Jobbik, az Új Demokratikus Koalíció, az 56-os Magyarok Világszövetsége és a Túlélés 98 Egyesület. Az ügyész szerint azonban nincs jogi érdekeltségük a perbe avatkozáshoz, jelentkezésük csak politikai állásfoglalásnak tekinthető. Válaszképpen Mónus Áron arról beszélt, hogy tavaly ötször törtek be a tanyájára, és a rendőrség nem találta meg a tetteseket, míg szerinte a gárda kileste volna a tolvajokat. Mónus a bíróság többszöri felszólítására sem fejezte be mondandóját, hosszan beszélt a Mein Kampfról, és más, szerinte a zsidó összeesküvésről szóló könyveiről és az ellene folyó eljárásokról.

A Magyar Gárdát 2007 júniusában tíz alapítóval jegyeztette be Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A Magyar Gárda első 56 tagja augusztusban a Budai Várban, a Szent György téren tette le esküjét, de létszámuk azóta meghaladja az ezret. A szervezet létrejötte ellen parlamenti pártok, civil- és kisebbségi szervezetek, hazai és külföldi politikusok, állami vezetők is tiltakoztak. A Magyar Gárda ügye több alkalommal szóba került az Európai Parlamentben, és a nemzetközi sajtóban is élénk érdeklődést váltott ki.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: zavartalanságára, tárgyalóteremben, alkotmányosságát, állásfoglalásnak, szimpatizánsaik, feloszlatásáról, felfüggesztését, megakadályoztak, függetlenségére, világszövetsége, összeesküvésről, tárgyalóterembe, elkerülhetetlen, önkormányzatról, regisztrációval, viszonzásképpen, tájékoztatásról, szemrevételezés, megsemmisítését, transzparenssel, diszkriminálnak, nemzetihirhalo, sokszorosítani, kezdeményezett, álláspontjukat, tulajdonképpen, beavatkoznának, betekinthetnek, feloszlatására, fegyelmezettek, felszólítására, kormányellenes, regisztrációra, kikapcsoltatta, szimpatizánsai, koszorúzásokat, cigányok bemehettek, gárda működését, civil szervezetek, bíróság előtt, gárdát képviselő, bíróság épületébe, sajtó munkatársain, kijelölt terem, első tárgyalási, felvételek készítése, pártállami időkben, polgári perben, igazságügyi tájékoztatásról, évszázad koncepciós, cigányok gyűlöletkeltő, eljáró bíró, Magyar Gárda, Fővárosi Bíróság, Fővárosi Főügyészség, Vona Gábor, Gaudi Nagy Tamás, Fővárosi Bíróságon, Kolompár Orbán, Országos Cigány Önkormányzat, Megjelent Morvai Krisztina, Civil Jogász Bizottság, Gaudi-Nagy Tamás, Ezután Vona Gábor, Magyar Gárdát, Országos Cigány Önkormányzatról, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségéről, Dósa Istvánt, Nagy Ignác, Bihari János, Polgár Tamás, Budaházy György, Magyar Gárda Kulturális, Hagyományőrző Egyesület, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Magyar Ellenállók, Antifasiszták Szövetsége, Kolombár Orbán, Egri Oszkár, Mónus Áron, Demokratikus Koalíció, Magyarok Világszövetsége, Válaszképpen Mónus Áron, Mein Kampfról, Budai Várban, Szent György, Európai Parlamentben,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Paul David Tripp Április 25  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Föld napja április 22  Nehezen engedem  Környezetvédelem  A Föld napja  Esti kép  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Muratáj  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  próbáljuk ki az őszinteséget  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 24  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  A végzet az  Két tekintet van  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Szép estét kedves látogatóimna...  Mosolyogtál már ma?  Nehezen engedem  Ma  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Semmit ne higgy el  802 esztendeje, 1222. április ...  György napra  Föld napja április 22  képre írva  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Április 22. a Föld napja,  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Gábor Dénes gondolata  Különös!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Pillangó  Miért nem menti meg Jézus...  Az elfogadásnak...  Irgalom és ítélet  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Környezetvédelem  A Föld napja  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet 
Bejegyzés Címkék
cigányok bemehettek, gárda működését, civil szervezetek, bíróság előtt, gárdát képviselő, bíróság épületébe, sajtó munkatársain, kijelölt terem, első tárgyalási, felvételek készítése, pártállami időkben, polgári perben, igazságügyi tájékoztatásról, évszázad koncepciós, cigányok gyűlöletkeltő, eljáró bíró, legsötétebb judeobolsevik, zsidó vérbírók, magyar hazafiakat, árpádsávos zászló, agresszív kisebbség, dávid-csillag küzdelme, emberek többsége, rendőrség kordonokkal, újságírókat engedik, héttel ezelőtt, cigányok bandája, kordon külső, szervezet tagjai, összegyűlt emberek, rendőr közösen, rendőrség feliratú, keresztutca forgalma, várakozó gárdisták, bírósághoz közeli, szervezet feloszlatásáról, első tárgyaláson, előzetesen regisztráltak, bíró azonban, eljárás zavartalanságára, gárdisták szimpatizánsai, bíróság döntése, gárdisták többeket, teremszolgák előbb, sajtó munkatársait, tárgyalóterembe Kolompár, előző tárgyaláson, egyenruhás gárdisták, terem elől, tárgyalás kezdete, bíró kikapcsoltatta, szervezettel kapcsolatos, lavinát indítana, résztvevő szervezetek, gárda ügyvédje, bíróság keresse, demokratikus vita, gárda csak, gárda egyik, egyesület olyan, ügyész szerint, ügyész között, gárda felvonulásai, egyesület vagy, mozgalom rendezvényei-e, gárda működése, magyar társadalmat, bíróság ezután, utcán várakozó, mozgalom önállóvá, kinn rekedtek, közelben várakoznak, bíróság előtti, kordonnál várakoznak, gárdista arra, rendőrség feloszlassa, gárdisták nagyon, rend fenntartásába, járda szélén, belül árpádsávos, melegben reggel, szimpatizáns bejelentette, nyilvános tárgyaláshoz, kint várakozókat, következő tárgyaláson, ehhez hasonló, lehető legnagyobb, egyesületi keretet, egyesületi joggal, kereset döntően, gárda decemberi, felperesi oldalon, tárgyaláson Kolombár, gárda félelmet, zsidóság körében, gárdisták oldalán, 56-os Magyarok, perbe avatkozáshoz, gárda kileste, bíróság többszöri, zsidó összeesküvésről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.